”Nu har jag råd att resa mer”

”Nu har jag råd att resa mer”

För Antonio Grasso är arbetet säsongsbetonat, vilket innebär att han vintertid oftast får mycket fritid. Då passar han gärna på att resa, och nu har han äntligen råd att utforska ännu mer av världen.

Antonio Grasso har varit egenföretagare mer eller mindre hela sitt vuxna liv och har 26 års erfarenhet inom byggbranschen. Redan som 14-åring i hemlandet Italien fick han lära sig det yrke som han har än i dag, murning samt mur- och fasadputsning. I unga år var han anställd av sin pappa, men satsade sedan på att starta sitt eget.

– När jag flyttade till Sverige för sex år sedan ville jag fortsätta driva eget företag. Det har jag gjort hela mitt liv, så det finns inget annat alternativ för mig. För att lära mig hur allting fungerar inom mitt yrkesområde här i Sverige tog jag först anställning ett år, och sedan startade jag upp min egen verksamhet, säger Antonio.

Det rådde med andra ord inga tvivel kring om Antonio skulle starta Grasso Mur & Puts eller ej. Han berättar att det är svårt att arbeta som anställd när man har så lång vana av att vara egenföretagare.
– Jag vill styra saker själv; bestämma hur jobbet ska göras, vilka tider jag ska arbeta och om jag ska vara ledig någon dag. Jag tycker inte om när andra bestämmer över mig, skrattar Antonio.

Att starta och driva företag i Sverige menar Antonio inte har varit några problem – det skiljer sig inte mycket från hur det fungerar i Italien. Däremot var det första året ganska kämpigt, berättar han.

– Jag hade inte jättemånga uppdrag under den första tiden, så när Offerta kontaktade mig och vi hade ett intressant samtal bestämde jag mig för att prova deras tjänster en period. I början gick det däremot inte så bra som jag hade förväntat mig, så jag hade bestämt mig för att avsluta avtalet. Men precis när jag skulle göra det så började jag få massor av uppdrag, och sedan dess har det gått jättebra.

Antonios arbete är säsongsbetonat och vintertid utför han sällan några uppdrag. Då planerar han istället för kommande projekt med kunder och passar på att ta semester.
– Jag tycker mycket om att resa tillsammans med min familj, och åker gärna till Italien över julen. Och till Mexiko och Sydamerika, det är mina favoritresmål. Det har gått allt bättre och blivit mer och mer jobb de senaste åren, så nu när jag tjänar mer pengar kan jag passa på att göra ännu fler roliga saker på min fritid. Som att resa mer med familjen, till exempel!


Skribent My Ullvander
Fotograf Sigrid Malmgren
”På Offerta finns det uppdrag för alla kategorier”
”På Offerta finns det uppdrag för alla kategorier”
Det är lätt att få kunder genom Offerta eftersom de är stora, berättar Micke Andersen, delägare i Skånska Badrum AB.
”Vi blev utsedda till Offerta-ambassadörer!”
”Vi blev utsedda till Offerta-ambassadörer!”
Jag tycker det är bra att jag kan välja vilka uppdrag jag vill ha, berättar Niklas Björkholm, ägare till Totalhus i Sverige, som är verksamma i byggbranschen.
”Mitt koncept är att vara flexibel”
”Mitt koncept är att vara flexibel”
Efter flera år som kontorsanställd valde Marianne Petersson Mendy att starta Sankt Pauli Städservice. Hennes koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.