”Min egen verksamhet är grädden på moset”


Att starta eget och göra något nytt har givit Gunnar Rangenstedt en nytändning. Nästa år går han i pension, men tänker inte låta det hindra honom från att fortsätta ta konsultuppdrag.

”Min egen verksamhet är grädden på moset”

Efter flera år inom bygg- och renoveringsbranschen ville Gunnar göra något nytt och utbildade sig till att bli besiktningsman vid överlåtelser av villor och lägenheter. 2013 startade han sin egen verksamhet och sysslade med sin nya inriktning på heltid, då genom ett fast avtal med ett företag som hyrde in Gunnar som besiktningskonsult.
– När avtalet gick ut och jag skulle stå på egna ben valde jag att även börja ta en del byggnadsuppdrag, för att säkra inkomsten ett tag. Bostadsmarknaden kan svänga mycket, så då är det bra att ha i alla fall en trygg inkomst fram tills pensionen.

Gunnar går egentligen i pension nästa år, men berättar att han tänker fortsätta ta sig an besiktningsuppdrag så länge han tycker att de är kul och har orken.
– Det här är ett nyfunnet yrkesintresse, skulle man kunna säga. Och jag tar mig an så många uppdrag som jag kan och hinner vid sidan av mitt heltidsuppdrag inom byggbranschen nu. När jag går i pension kommer besiktningsuppdragen bli som grädden på moset.

I och med sitt heltidsuppdrag som projektledare på ett stort byggprojekt bor Gunnar i Stockholm måndag till torsdag, därefter åker han hem till Gränna.
– Det gör att jag kan ta uppdrag i hela Stockholm med omnejd, plus utmed sträckan hem till Gränna. Så jag arbetar egentligen hela vägen Åkersberga till Växjö och Värnamo, vilket är en fördel när bostadsköpen under perioder inte är så många.

Att leta kunder och marknadsföra sig själv samtidigt som han arbetar heltid med annat, skulle bli för mycket för Gunnar. Därför är han nöjd med att ha anslutit sig till Offerta.
– Alla förfrågningar kommer till min mail, så jag behöver bara kika in där på morgonen och svara på de offerter som jag vet att jag hinner ta. Det är väldigt smidigt och framför allt mycket billigare än att göra reklam för sig genom annonser och liknande. Dessutom är marknaden hårt konkurrensutsatt när husköpen i perioder inte är så många. Och då är det bra att vara med, det är genom Offerta som jag hittills har fått alla mina uppdrag.


Skribent My Ulvander
Fotograf Sigrid Malmgren
”Offertas starka varumärke är på allas läppar”
”Offertas starka varumärke är på allas läppar”
”Offertas app är ett oumbärligt verktyg som genererar massor av jobb”, säger Magnus Nordahl, ägare till målerifirman Colorpro.
”Offerta är offensiva och lockar kunder på rätt sätt”
”Offerta är offensiva och lockar kunder på rätt sätt”
”På Offerta kan du vara säker på att det är kunderna som lämnar omdömen och ingen annan”, konstaterar Hans Karlsson som driver flyttfirman Kvalitetsflytt.
”Målet är att vi under nästa år ska dubbla antalet anställda från nuvarande åtta till 15.”
”Målet är att vi under nästa år ska dubbla antalet anställda från nuvarande åtta till 15.”
För sju år sedan startade Robert Hindorff Stockholms TakEntreprenad med eget plåtslageri. Sedan dess har företaget haft fullt upp och nu tar han nästa steg i utvecklingen.