“På Offerta kan alla lyckas”

“På Offerta kan alla lyckas”

Jonas Djurstedt är entreprenören som utan elkunskaper skapade ett framgångsrikt elföretag. Nyckeln har varit ett nära samarbete med Offerta och ett starkt kundfokus.

2013 anställde entreprenören Jonas Djurstedt en elektriker, gick med i Offerta och startade en elfirma — för att han ville och trodde på det. I dagsläget, bara tre år senare, har han sju anställda och har fått in drygt 1000 kunder via Offerta.

Från början arbetade Djurstedts El med andra jämförelsesajter, men ganska tidigt stod det klart att det var Offerta som de ville satsa på.
– Det finns flera stora skillnader mellan olika sajter. Den kanske största är att Offerta erbjuder fler jämföreslepunkter, inte bara pris utan även referenser och kompetens. Det handlar om att hitta den bästa hantverkaren, berättar Jonas och fortsätter: – Det gör så klart att man hela tiden måste utföra kvalitetsarbete hela tiden, för att få nya uppdrag.

Jonas har ett flertal tips till de som är nya med tjänsten. Inte minst att lägga mycket tid på att bygga upp sin presentationsprofil innan man drar igång.
– Gå själv in och testa att köpa en tjänst och se det ur kundens perspektiv. Då förstår du att du behöver tänka på hur du uppfattas och hur du presenteras på sajten. Jämför gärna hur liknande företag presenterar sig.

Eftersom Jonas är entreprenör i grunden, och inte elektriker, har han kanske en liten annorlunda syn på kundvård än många konkurrenter.
– Vi har specialiserat oss på mindre kunder och kunder som ofta fått nej eller blivit dåligt bemötta. De absolut nöjdaste kunderna är de som exempelvis har köpt en utomhusjacuzzi och behöver hjälp att koppla in den på kort varsel. Det är få timmars jobb men blir värdefulla referenskunder och oerhört lönsamt i längden, berättar han.

Att Offerta är något för de flesta företag är Jonas övertygad om. – På Offerta kan alla lyckas. Jag vinner flest eljobb – trots att jag inte är elektriker, konstaterar han.


Skribent Jozef Lego Silfverberg
”Appen är lättöverskådlig, och enligt mig, perfekt”
”Appen är lättöverskådlig, och enligt mig, perfekt”
Jag tycker verkligen Offerta ligger i framkant inom sin bransch, berättar Mats Sondell, VD och grundare av byggfirman Perfektmåleri i Göteborg.
”Att städa folks privata hem kräver respekt och ödmjukhet”
”Att städa folks privata hem kräver respekt och ödmjukhet”
Innan Pia Runevik startade upp Göteborgs städ AB i juli 2014 jobbade hon med städning inom kommunen. Hon har alltid gillat sitt yrke, men kände att hon saknade möjligheten att själv styra sin vardag.
”Mitt koncept är att vara flexibel”
”Mitt koncept är att vara flexibel”
Efter flera år som kontorsanställd valde Marianne Petersson Mendy att starta Sankt Pauli Städservice. Hennes koncept är att vara flexibel och alltid komma fram till en bra lösning för kunden.