”Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Offerta”

”Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Offerta”

Att bli egenföretagare är inte alltid resultatet av en uttänkt strategi. Monica Erikssons företagarresa med sin städfirma tog fart främst av en slump – och det blev lyckat.

För nio år sedan flyttade Monica hem till Sverige igen, efter att ha varit bosatt i USA under många år. Hon fick snabbt ett jobb på en revisionsbyrå – men papper och siffror var inget som föll henne i smaken. Monica längtade efter möjligheten att arbeta med människor och service i fokus.

Sagt och gjort. Hon sa upp sig från revisionsbyrån och kontaktade en gammal bekant som drev en städfirma.
– Efter att ha visat mitt intresse fick jag börja arbeta tillsammans med honom i städbranschen. När han inom kort ville lägga ner företaget så bestämde jag mig för att fortsätta med egen firma hos befintliga kunder, berättar Monica.

Att bli egenföretagare var alltså inget som hon hade planerat från första början. Trots det tvekade hon aldrig när tillfället väl dök upp. Sedan 2012 har Monica varit medlem i Offerta.
– Hade jag inte haft Offerta vet jag inte vad jag skulle ha gjort. De har alltid varit snälla och tillmötesgående, både i med- och motgång.

2010 startade Monica företaget och sedan dess har hon skaffat sig en bred kundbas och många fina referenser. I våras blev hon sjukskriven, och i samband med det överlät hon bolaget till nya ägare. Under hösten är det dags för Monica att köra igång igen, nu på egen hand med firman Dammfritt Monica Eriksson.
– Jag är verkligen taggad för att komma igång igen. Jag har haft ett uppstartsmöte med Offerta och kommit överens om en rimlig arbetsnivå för mig. Sex-sju förfrågningar från Offerta per dag är lämpligt för mig, men det kan jag själv vara med och styra i perioder som det passar mig.

Oavsett bolagsform och arbetsomfattning så har Offerta varit en stor del av Monicas städkarriär. En av många bra lösningar som hon uppskattar med Offerta är möjligheten att välja från vilka områden hon vill ha arbetsförfrågningar.
– Eftersom jag bor söder om Stockholm föredrar jag att genomföra städjobb i närheten av där jag bor. På så vis slipper jag lägga så mycket tid för att transportera mig till och från jobben och kan istället fokusera på att göra ett bra jobb hos mina kunder.

Det roligaste med jobbet är när kunderna ringer och är lyckliga över resultatet, berättar Monica.
– Det får mig att orka ännu mer, avslutar hon.


Skribent Sofie Lundmark
Fotograf Sigrid Malmgren
”Vi tänkte: Det här kan vi göra bättre”
”Vi tänkte: Det här kan vi göra bättre”
När Juha Tiesmäki startade företag inom städbranschen i början av 2000-talet faxade han potentiella kunder. I dag får BF Flytt & Städ in 70 procent av jobben via Offerta.
”Jag slog årets budgetmål efter ett halvår”
”Jag slog årets budgetmål efter ett halvår”
Från noll till hundra inom loppet av några månader – så skulle man kunna beskriva Eric Rundbergs företagsutveckling. Planerna är stora och framgångarna har inte väntat på sig.
”Vi blev utsedda till Offerta-ambassadörer!”
”Vi blev utsedda till Offerta-ambassadörer!”
Jag tycker det är bra att jag kan välja vilka uppdrag jag vill ha, berättar Niklas Björkholm, ägare till Totalhus i Sverige, som är verksamma i byggbranschen.