”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”

”Det har ändrat oss och vårt liv, både privat och yrkesmässigt”

Angel och Eriana jobbar båda på familjeföretaget AGV golv som Angel startade år 2017. Det var efter att ha arbetat med golv sedan början av 90-talet som han valde att starta eget företag inom golvbranschen. Själv är Eriana är ekonomiansvarig på företaget och sköter dessutom den dagliga kontakten med kunderna.
– Man träffar olika människor nästan varje dag, det roligaste är när man kommer in och ser slitna golv och sen ser hur fint det blivit och hur nöjda kunderna blir, berättar Eriana.

Eriana menar att det är som svårast i början som egenföretagare, innan företaget gjort sig ett namn och skaffat sig ett bra rykte. Att bygga ett förtroende och ett namn inom branschen har alltid varit viktigt för företaget.
– I början måste man ge det lilla lilla extra för att folk ska få upp ögonen för ens företag, AGV golv jobbar på det sättet. Vi har blivit kända inom golvslipning och golvläggning och kunderna frågar specifikt efter oss, det är jätteviktigt för oss, att vi har ett namn som folk känner igen, så det betyder jättemycket, berättar Eriana.

Att göra ett bra jobb och göra det där lilla extra för kunderna har varit en del i framgången även om det kändes tufft i början innan de kunde börja anställa. Den stora förändringen skedde efter att de gått med i Offerta och kunderna började fråga efter just deras företag.
– Tidigare fick vi bara in kunder på rekommendationer. Men via Offerta så kan potentiella kunder gå in på sidan och se hur duktiga vi är, för alla våra kunder lägger betyg på hur vi utfört arbetet. Det är en trygghet, både för oss och kunderna, säger Eriana.

Tryggheten har varit en viktig faktor för företaget, i och med att de alltid kunnat kontakta sin handläggare om det varit något det behövt hjälp med. Hon menar att Offerta har varit till stor hjälp och att hon på vägen lärt sig väldigt mycket.
– De hjälper alltid till så att man blir bättre om man inte förstår något, hur man jagar kunder och blir mer professionell. De hjälper en hela vägen, grejer som jag inte tänkt att jag kunnat. Hur man ska kontakta kunder på mejl och telefon och visa att man är intresserad, att man ska skicka offert och inte bara sitta och vänta. Offerta har hjälpt oss bli kända, säger Eriana.

Eriana är ursprungligen från Peru och på fritiden dansar hon gärna salsa när hon inte umgås med sina vänner, hon tror att många är lite rädda för att öppna eget, kanske för att de saknar utbildning eller kunskaper.
– Jag gör det alltid, rekommenderar mina närmaste och bekanta att gå med i Offerta, eftersom de har ändrat oss och vårat liv, både privat och yrkesmässigt. Ibland till folk som inte ens tänkt starta eget, för man får hjälp hela vägen. Vilket gör att vi känner oss trygga med att vara med i Offerta.

Eriana har alltid tyckt om att jobba med människor och arbetade tidigare som undersköterska. Just kontakten med människor är något hon verkligen uppskattar.
– Det är ju skillnad på att arbeta golv såklart, men även i golvbranschen träffar vi människor. Att se hur nöjda kunderna blir och få höra att att vi gjort ett bra jobb gör mig väldigt glad, avslutar Eriana.


Fotograf Evan Pantiel
”Vi fick hjälp att nå vår önskade målgrupp”
”Vi fick hjälp att nå vår önskade målgrupp”
Från att ha arbetat med sälj och marknadsföring i 25 år bytte Tommy Hallberg bana och startade sitt eget företag inom trädgårds- och anläggningsskötsel.
”Att städa folks privata hem kräver respekt och ödmjukhet”
”Att städa folks privata hem kräver respekt och ödmjukhet”
Innan Pia Runevik startade upp Göteborgs städ AB i juli 2014 jobbade hon med städning inom kommunen. Hon har alltid gillat sitt yrke, men kände att hon saknade möjligheten att själv styra sin vardag.
”Nu har jag råd att resa mer”
”Nu har jag råd att resa mer”
För Antonio Grasso är arbetet säsongsbetonat, vilket innebär att han vintertid oftast får mycket fritid. Då passar han gärna på att resa, och nu har han äntligen råd att utforska ännu mer av världen.