Renovering i Halland län
3 000
Kontrollerade
byggföretag

Jag önskar få offerter på

(Ex. kvm, omfattning, material, befintligt skick, övriga önskemål)
Bifoga bilder och dokument (Valfritt)

Mina kontaktuppgifter

Läs våra användarvillkor

Dina uppgifter kan endast hämtas av sex anslutna företag.

Renovering: Halland län

Letar du efter en byggfirma i Halland län som kan utföra din renovering? Första steget är att beskriva vad du ska renovera och de specifika behov och förutsättningar som finns. Sedan får du enkelt, tryggt och gratis offerter från upp till sex lokala byggfirmor i Halland län på vad din renovering kommer kosta. Du väljer sedan själv vilken av byggfirmorna du vill gå vidare med och anlita för att faktiskt genomföra renoveringen.

 1. 1. Beskriv vad du
  behöver hjälp med
 2. 2. Ta emot och jämför
  upp till 6 offerter
 3. 3. Välj företag
  och få jobbet gjort

Så fungerar Offerta

Offerta hjälper dig att hitta bra tjänsteföretag när du behöver hjälp i hemmet, på kontoret eller i din bostadsrättsförening. Tjänsten är helt gratis för dig att använda och du sparar dyrbar tid genom att låta oss ta in offerter åt dig.

Du beskriver vad du behöver hjälp med och skickar in din förfrågan som sedan matchas med våra anslutna tjänsteföretag. Ju mer information du lämnar om uppdraget desto större chans är att du får fler och bättre svar.

Få upp till sex olika offerter

Därefter blir du kontaktad av de företag som är intresserade av att utföra ditt uppdrag. Du kan enkelt jämföra de olika företagen, läsa deras omdömen och välja den som är mest lämplig att utföra jobbet. Du förbinder dig aldrig att välja någon av företagen du kommer i kontakt med genom Offerta, men det är alltid uppskattat att meddela företagen ifall jobbet gått till någon annan.

Lämna ditt omdöme

När du valt företag och jobbet är utfört har du möjlighet att lämna ditt omdöme på företaget. Att lämna ett omdöme går snabbt och är mycket uppskattat av både tjänsteföretaget som för andra som kan läsa om dina erfarenheter när de ska välja företag.

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som vi får. Hittar du inte svar på det du söker här nedan är du alltid välkommen att kontakta Kundservice.

Hur fungerar Offerta?

Du beskriver vad du behöver hjälp med t.ex. renovering, flytthjälp eller städning och skickar in din förfrågan som matchas med företag verksamma i den bransch och kommun du söker. Du blir sedan kontaktad av upp till sex företag som är intresserade av att utföra ditt uppdrag och du väljer själv vem du vill anlita för att utföra uppdraget.

Nej, det är alltid helt gratis för dig att skicka in en förfrågan och använda Offerta.

Ju mer information du lämnar om uppdraget desto större chans är att du får fler och bättre svar. Tänk på att få med all information i beskrivningen och utelämna inga detaljer som kan vara bra för företagen att känna till.

Dina uppgifter syns bara när ett företag besvarat ditt uppdrag och publiceras aldrig offentligt. Max sex företag kan besvara din förfrågan och först då får de tillgång till dina kontaktuppgifter. Du blir kontaktad via telefon, e-post eller i ditt Offertakonto som automatiskt skapas när du gör din förfrågan.

Vi läser alltid genom alla förfrågningar och arbetar effektivt för att du snabbt ska få hjälp. När vi publicerat din förfrågan matchas den med företag verksamma i den bransch och kommun du söker. Vanligtvis blir du kontaktad av intresserade företag inom några dagar från det att du gjort din förfrågan.

Du förbinder dig aldrig till att välja någon av företagen du kommer i kontakt med via Offerta, men tänk på att företagen lägger tid och engagemang genom att skriva en offert. Så glöm inte bort att meddela ifall jobbet gått till någon annan, det är alltid väldigt uppskattat.

Vi förmedlar enbart en första kontakt med ett företag. I många fall är upphandlingarna så komplexa att företagen måste få mer information än vad som kan ges via e-post och telefon och måste komma ut och göra en bedömning på plats för att kunna lämna offert.

Innan du väljer företag rekommenderar vi alltid att du kollar upp vilka certifikat, kvalitetsstämplar, försäkringar och eventuella branschtillhörigheter som krävs för arbetet för att säkerställa att företaget har dessa. Läs gärna vad andra skrivit om företaget bland omdömen och be om referensuppdrag på arbete som de utfört tidigare. Allt för att göra dig tryggare i ditt val av företag. När du valt vem du vill anlita är det klokt att skriva ett avtal där ni kommer överens om alla detaljer och vad som ska göras.

Vi genomför alltid en kontroll av samtliga företag som ansöker om konto hos oss. För att hjälpa dig att hitta ett tryggt och seriöst tjänsteföretag ställer vi följande krav på samtliga företag innan de får ansluta sig till oss:

 • Företaget ska vara godkänd för F-skatt
 • Företaget ska vara momsregistrerat
 • Företaget ska vara skuldfritt hos Kronofogden

Kontrollen genomförs i samarbete med Creditsafe i Sverige AB för att du ska känna dig trygg när du upphandlar tjänster.

ROT-avdrag är en skattereduktion som innebär att du endast betalar halva arbetskostnaden när du tar hjälp med renovering, underhåll, ombyggnad och tillbyggnad. Företaget fakturerar dig endast halva arbetskostnaden och begär ut resterande belopp från Skatteverket, så det innebär inget extra jobb från din sida. Du får göra avdrag för upp till 50 000 kronor per person och år, vilket innebär en arbetskostnad på 100 000 kronor.

Du måste äga bostaden det gäller för att ha rätt till att göra avdrag och byggföretaget måste vara godkänd för F-skatt. Nybyggnationer eller om- och tillbyggnad i nybyggda (upp till fem år) hus ger ingen rätt till avdrag.

RUT-avdrag är en skattereduktion som gör att du endast betalar halva arbetskostnaden när du tar hjälp med rengöring, underhåll och tvätt. Med underhåll räknas även barnpassning, omsorgstjänster och vissa enklare trädgårdsarbete.

Företaget fakturerar dig endast halva arbetskostnaden och begär ut resterande belopp från Skatteverket, så det innebär inget extra jobb från din sida. Du får göra avdrag för upp till 50 000 kronor per person och år, vilket innebär en arbetskostnad på 100 000 kronor.

Nej, du får aldrig RUT-avdrag för flytthjälp utan enbart på flyttstädning. Var uppmärksam för företag som erbjuder paketpriser med väldigt billig flytthjälp och dyr flyttstädning, vilket alltså inte är tillåtet. Både företaget som gör avdrag för icke-subventionerat arbete och kunden som anlitar företaget gör sig skyldiga till skattebrott enligt Skatteverkets regler för skattereduktion.

Mycket nöjd! Snabbt svar på min offertförfrågan, snabbt på plats för att titta och ge offert, bara några få dagars väntan för att få arbetet utfört. Mycket noggrann vid utförande av jobbet, bra pris! Tack från en mycket nöjd kund!
Britt-Marie Forsmark
Vi köpte en villa sommaren 2013 i juli månad och behövde med kort varsel hjälp att bredspackla och måla hela huset invändigt, inklusive kök, samtliga snickerier och tak. M-E Måleri utförde ett utmärkt arbete och vi är mycket nöjda med resultatet.
Simon Randahl
Västra Bygg och Fastighetsservice utförde målningsarbete på mitt plåttak och jag är verkligen jättenöjd med resultatet! Arbetet utfördes med största noggrannhet och omsorg. Trots närmare 30-gradig värme så utförde de tålmodigt sitt arbete och på gott humör. Dessutom till bra pris. Jag kommer definitivt att anlita de nästa gång jag behöver hjälp och jag rekommenderar dem till alla jag känner.
Marie Ahl
Vi anlitade Serpens Bygg & Fastigheter AB för en köksrenovering och kan varmt rekommendera firman. Snabb, noggrann och lyhörd för alla krav och funderingar. Inga problem med anpassningar/ändringar under projektets gång. Tidsplanen och budgeten enligt offerten hölls. Vi är supernöjda.
Björn Edvinsson
Skandinav Profil var proffsiga från början till slut. Allt från det första besöket, offerten, avtalet och inte minst jobbet. De hade 4 dagar på sig att måla hela vårt hus invändigt och de höll tiden. Vi lade till köket efteråt då vi såg att kontrasten till det nymålade annars hade blivit för stor. Vi är helt nöjda med resulatatet och skulle absolut anlita dem igen.
Christina Kronberg
Utfört flyttstädning i lägenhet, 52 kvm: Rekommenderas! Jag är mycket nöjd med allt. Bemötande, attityd, städningen - det finns inget att klaga på nånstans!
Helena Linder
Nyligen inkomna förfrågningar
Dessa förfrågningar bevakas av 246 företag.
Önskar ta bort en del av bärnade vägg i Kungsbacka

2014-06-30

Önskar ta bort en del av en vägg med bärande funktion (?). Väggen är idag byggd i lekablock och träreglar. Huset är från 50 talet och detta är en yttervägg. Det finns idag ett befintligt källarfönster i väggen där en dörröppning önskas. Då vi sätter högprioriterat på att lösa detta och önskar därför att arbetet utföras omg. Vi letar efter ett seriöst företag med ansvarsföräkringar. Arbetetskall utföras nära Lerkil strax utanför Kungsbacka. Efter sommaren ska även ett större fönsterpartiet monteras. Det ska även sättas in stora glaspartier och glasdörrar i ytterfasaden efter sommaren. Vi letar därför efter någon som har möjlighet och kunskap för ytterligare arbeten efter sommaren.

Rivning av 1 innervägg i Kungsbacka

2014-06-16

Hej ,

En innervägg mellan matsalsrum och kök ska tas bort. På bifogad bild är det väggen rakt fram som bokhyllan står mot. Väggen är icke bärande. Det finns eluttag i väggen.

Vi vill att väggen tas bort och att det snyggas till runt omkring så att vi sedan själva kan måla eller tapetsera.

Vi vill också att ni sätter dit en golvlist där väggen suttit.

Önskemål är att detta utförs den 25 juli eller snarast därefter.

Renovering av tvättstuga,badrum m.m i Kungsbacka

2014-06-10

Hej!

Vi är i behov av hantverkshjälp och som första steg letar vi nu efter en firma som kan hjälpa oss med det.

Se nedan för en översikt kring vad vi behöver hjälp med.

Om ni har frågor, ring mig gärna!

Bilder m.m. finns att ladda ned på bifogad länk.

ALLMÄNT

Vi har tre rum vi behöver renovera (se bifogad ritning "översikt.jpg") i ett hus från 1978.

Adressen för huset är Håkansgårdsgatan , Kungsbacka. Vi flyttar dit i mitten av augusti.

Alla rum är på markplan, med ingång från både garage och nuvarande förråd.

Takhöjden är ca. 2,2 m.

Renoveringen behöver starta runt 16/8 och vara klar inom två månader därifrån då frugan är gravid och planerat datum är 12/10.

Detta då vi behöver ha lugn och ro sista månaden innan födelsen.

BADRUM

Vi har ett förråd på 13 kvm som vi skall bygga om till badrum med bastu. Se bifogad ritning "badrum_ritning_v2.jpg".

I dagsläget är förrådet inte direkt isolerat. Betong i tak, tre av väggarna och golv.

LED-spottar planeras i taket (inte i bastun dock, där har vi bastubelysning).

Det finns en brunn, men behöver flyttas, samt en till byggas för duschen.

Golvet får klinkers och väggarna kakel.

Golvvärme (el).

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan är på 7,5 kvm (se bifogad ritning "tvättstuga_ritning_v2.jpg" för ungefärliga mått samt bild (tvättstuga.jpg) för nulägesbild).

Den är från 1978 och behöver totalrenoveras.

Det blir klinkers på golvet samt våtrumsfärg i vitt på väggarna.

Längs ena väggen kommer det finns sink, tvätmaskin och torktumlare, med bänkskiva ovanpå.

Längs andra väggen kommer det troligen vara högskåp.

Vanlig belsyning i taket.

TV-RUMMET

Vi kommer att dela av garaget så att det blir ett tv-rum för oss.

Delen som skall bli tv-rum är ca 10 kvm (3.3x3 m). Se bifogad ritning "översikt.jpg" för mer info.

Denna yta är lik förrådsytan, d.v.s. inte direkt isolerat. Betong i tak, tre av väggarna och golv.

Vi behöver alltså isolera golv och väggar.

Väggarna kommer troligen bli målande och parkett (ev klinkers) på golvet.

Vanlig armatur i taket

ÖVRIGT

Montering samt inbyggnad av 2,5-3 m skjutdörrgarderob i ovanvåningen.

Det är en sluttande vägg längs med garderoben. En öppen ände (vetter mot trappan) kommer att behöva byggas.

VIKTIGT: FRÅGOR SOM VI BEHÖVER SVAR PÅ VIA MAIL

Vi behöver erfarenhet av att bygga bastu. Finns sådan?

Våtrumsbehörighet är ett måste. Vi behöver intyg när arbetet är utfört. Finns sådant?

Vi behöver någon som kan hantera totalentreprenad. Hanterar ni det?

Renoveringen behöver starta runt 16/8 och vara klar inom en månad därifrån då frugan är gravid. Funkar det för er?

Kan ni ge mig telefonnummer till tre referenser jag kan ringa där ni utfört liknande arbete?

Vi behöver en ungefärlig offert på vad det ovan kommer att kosta, inkl moms och innan ev. ROT-avdrag. Offerten behöver avse både arbetskostnad samt materialkostnad (bortsett från möbler, klinkers, kakel etc som vi köper in). Kan ni sända oss en sådan offert?

OFFERT

Lämna gärna offert utefter filen "Renovering Håkansgårdsgatan offerter_2014-06-07.xlsx" som finns i följande zip-fil:

Den Excel-filen baseras på de moment som en hanterverken som var på plats hade i sin offert, så det tillsammans med ritningar/bilder borde kunna ge er en god bild på ungefärliga kostnader.

Vill du växa och hitta nya kunder?

Just nu har vi 2500 aktiva förfrågningar i 139 olika brancher. Bevaka din bransch, hitta intressanta uppdrag och få nya kunder. Vi förmedlar årligen 50 000 uppdrag till ett värde på cirka 5 miljarder kronor. Anslut dig till Sveriges största
tjänsteförmedling på nätet!

Intresseanmälan